brodarevo
 
Početna Strana
Novosti
Sport
Zabava
Diskusije
Cafe SAFFARI
NET Radio
 
Video Zapisi
Geografija
Istorija
Ustanove
 
Filmska Arhiva
Muzička Arhiva
 
Brodarnetovci
Administracija
 
Početak -> Kultura i Obrazovanje -> Veza izmedju strajieg mushkarca i devojkeUpišite novu poruku
AutorPoruka
! Upišite novu porukuZatvori ovaj prozor
 
Vaš nadimak: (
najviše 15 slova
)
Vaša poruka:
Jez

09:37:29 23/04/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 249

Godine nisu vazne sve do jednog trenutka.A taj trenutak ce sigurno doci kasnije ili pre.Zanos prodje za godinu,dve a sta onda?Sta nakon toga moze da spaja nekog sa 45 i zenu sa recimo 26,naravno malo toga.A kako godine prolaze razlika postaje sve uocljivija i problem se uvecava.Neko uvek gubi,obicno stariji muskarac,nekad i mladja zena ali vrlo verovatno oboje.Zato,stariji muskarci i mlade devojke pamet u glavu!
Naravno izuzeci uvek postoje!Pozeli samo jedno u svom zivotu:Da nevolis izgubljeno i da ne izgubis voljeno!citiraj
Lara1

20:50:05 18/05/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 15

Maksimalno par godina.Sve je lako dok si mlad,ali kasnije razlika u godinama ispliva na povrsinu.Jedno bi u provod a drugo da malo dremne.Imaj vremena za sanjarenje,jer to je put ka zvezdama.citiraj
ARA34

08:25:15 19/05/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 19

...super...jos kad je stari i bogat...nista bolje.......citiraj
mely

09:16:58 19/05/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 87

citat:
Da ja ne bih pametovala i unosila zabunu svojim mishljenjem,jer sam shirokih shvatanja,molim vas samo da kazete svoje mishljenje na ovu temu. Dajem primer,devojka je 18,a chovek 45.


Bolesno.Tu nesto ne stima...citiraj
Joy Division

14:45:05 03/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 1

Mišljenja sam da je po srijedi prije svega psihološka nestabilnost osobe kojoj se "poklope zvijezde" da bude tj. da traži vezu sa osobom drastično starijom od sebe.

Ako je u pitanju muška osoba, onda se to može protumačiti kao nesigurnost i potreba oslanjanja na majku tokom odrastanja. Nebrojeno je primjera kroz historiju, počev još od samo sexualnih potreba, pa do onih pravih, emotivno-socijalno-(i opet, zašto da ne)sexualnih.

Kod ženskih osoba je u pitanju povezanost, naravno prema ocu. Velika je vjerovatnoća da su takve osobe imali strožije očeve, pa se osjećaju nesigurno bez "čvrste ruke iznad sebe".

Najmanje je onih (takvih) veza koje su se iz neke "opradvane" emocije, čiste i iskrene želje, dogodile i ostvarile kao takve.

Nema potrebe komentarisati veze između naših ćelavih gastarbajtera i djevojaka koje se za njih udaju iz 2. razreda srednje škole, kao niti veze koje trasiraju one namučene cure sa Fashion TV i sličnih medija. Tu su potrebna neka druga pitanja i upitnici.

Ja toliko.
citiraj
Lahitana

11:58:48 06/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 49

hm..svidja mi se to..,moj muskarac je 13 god stariji od mene ;-).i super smo par ;-)!Samo voli me,dobro je to,sto je bilo,bilo je,sad je gotovo...citiraj
asale

23:52:03 06/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 31

Pa vjerujem ti da je sad dobro,ali sacekaj jos koju godinu pa se onda javi da kazes kako ti je?
Ja ti zelim da ti bude kao i sad,ali nisam siguran kad muskarca uhvati pedeset peta a zena bude pocetkom cetrdesetih da ce sve ici tako lijepo kao kad je muz 33. a supruga 20.zivot uvijek vraca covjeku ono sto mu je nekad oduzeocitiraj
Rejhan

20:32:40 07/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 17

Nikad nije kasno,
Da se ljubi strasno,
A-ha,a-ha,
Dogod srce bije ,
U njemu se krije,
Vrele ljubavi žar.
Nikad nije kasno,
Da se ljubi strasno,
A-ha,a-ha,
Srce koje voli,
Godine ne broji,
I ne boji se njih,
Srce koje voli,
Godine ne broji,
I ne priznale njih....sve te silne promene svode se na obmane???citiraj
Lahitana

20:59:04 08/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 49

hvala asale
pozzzzzSamo voli me,dobro je to,sto je bilo,bilo je,sad je gotovo...citiraj
zvezdas

08:02:32 11/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 32

pogledao sam poruke u vezi veze mlade devojke i starijeg muskarca.ovde moramo odvojiti materijalizam,zelena karata,jer tu nema granica izmedju starih i mladih.jedam bruskolini prime ministar italije kupuje poklon maldoj devojci koja je ujedno samo 18 godina stara i model je,on kupije poklon od vrednosti 6000 evra.ali ako znamo da on ima samo 73 gidine.sada neko se pita gde je granica ljubav u danasjne vreme?da li su zaista godine problem za bolji zivot u toj vezi,ili ipak materijalna strana pobedjuje
verovatno ce sada neka od devojaka da me kritikuje,a duboko u sebi zna da sam u pravu.ne pita se danas ko je stariji a ko mladje,vec koliko imas novaca u banci.da li je potrebno da izlazem ljubav u sedmoj umetnosti,gde se glumici i glumice vole i ne pitaju za godine.samo toliko da se neko ne pravari da je blud ako ozenis mladu devojkucaocitiraj
Lahitana

13:19:40 12/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 49

pa to znaci da samo vi muskarci finansirate??? heehehe
e pa nija uvijek tako!!! ima nas puno djevojaka i zena skolovanih koje radimo i imamo "svoj dinar " ;-).
tako da kod mene nije u pitanju interes sto volim starije muskarce ;-)...Samo voli me,dobro je to,sto je bilo,bilo je,sad je gotovo...citiraj
Rabija

07:39:05 17/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 14

..naravno da je sve interes...slazem se sa "Zvjezdasem"...
..vre mena su takva da i noge nema, a ako para ima odmah je atraktivan i dobar..

ali ne samo zene i danasnji muskarci su isti takvi..---citiraj
cobacpiac

21:15:08 24/09/2009

- brodarnetovac
ukupno poruka: 50

Jedan dobrodržeći otac poželeo je da odvede svoju ćerku gimnazijalku u jedan beogradski kafić na sladoled, ali je ona to odbila: "Nemoj tata molim te, svi će misliti da sam sponzoruša".

Iza ove, pomalo sarkastične primedbe, krije se nedvosmisleni stav da, ako lepa devojka pravi društvo prosedom gospodinu onda je on verovatnije njen ljubavnik, a ne otac. Da li je ova pretpostavka zasnovana na realnoj činjenici da je sve više ljubavnih veza izmedju zrelih muškaraca i mladih dama ili je reč o izuzecima, koji upravo zbog toga, golicaju maštu okoline? I, ako je tačna, da li se u takve vezu upuštaju samo "sponzoruše", ili i neke druge devojke, podstaknute psihološkim, emotivnim ili erotskim motivima?

Intimna veza izmedju partnera koje deli dubok generacijski jaz niti je nova niti neobična pojava, ali svaki put nosi drugačiji socijalni pečat. Nekada je udaja tek stasale devojčice za znatno starijeg situiranog muškarca bila deo tradicije koju je ona sledila, milom ili silom. Medjutim, danas se mlade dame prema sopstvenom izboru vezuju za čoveka koji im može biti otac ili deda, iako zbog toga često trpe prezir okoline.

"Devojke se često zaljubljuju u starije muškarce jer su oni, za razliku od njihovih pomalo nezgrapnih i nespretnih vršnjaka, veći kavaljeri, imaju stila, umeju da im poklone pažnju i nežnost. Zreli muškarci su i na erotskom planu privlačni jer njihovo iskustvo imponuje mladim ženema, koje tek otkrivaju svoju seksualnostkaže za "Politiku" dr Dušice Marković-Žigić, psihijatar i seksolog
On pruža sve: od čokolade do stana

Produžena mladost je ideal savremenog čoveka i nema te stvari koju sredovečni dinamični muškarac neće uraditi da bi izgledao i osećao se bolje. Upravo na takve, zgodne, energične i uspešne "matorce" devojke se najčešće "lepe". Ukoliko uz to ide i finansijska prednost, utoliko bolje.

"Mlade žene osim novca, vole i moć koju muškarac ima. Ljudi koji su postigli nešto u životu, a takvi su, da budemo iskreni mnogo zanimljiviji za mlade dame, obično imaju više energije, poletni su, sugestivni. Pored njih se devojke osećaju zbrinute, pa lako zaboravljaju na razliku u godinama. Nekima ta razlika čak imponuje jer u ljubavniku zapravo traže zamenu za oca. Sindrom poznat kao elektrin kompleks, nije ni retka ni neobična pojava", kaže Dušica Marković-Žigić.

Slično mišljenje deli i Gordana Zorić, koja je kao matičar u opštini Stari Grad venčala mnogo parova medju kojima je razlika u godinama ponekad bila i četiri decenije.

"Kada ste dugo u ovom poslu ništa vas više ne može iznenaditi. Sećam se, ipak, jedne prelepe mlade i njenog znatno starijeg mladoženje, uglednog hirurga, i moje zbunjenosti kada sam ih videla. Pitala sam se: šta će ona sa njim. Kasnije sam iz dokumentacije ustanovila da je ona usvojeno dete i to je na neki način bio odgovor", objasnila je matičarka.

Dešava se, medjutim, da se devojke udaju za starije isključivo zbog novca ili stana. Pravu poplavu koketnih srpskih lolita stasalih u poslednjih petnaest godina sociolozi tumače upravo ekonomskim razlozima. Nemaština je učinila svoje pa su devojčice, željne svega, od čokolade do novih cipela, preko noći postajale zavodljive žene spremne da udju u avanturu sa bilo kim ko će im pokloniti bočicu parfema ili ih izvesti u prestižni noćni klub na večeru.

Čak i kada nisu bile egzistencijalno ugrožene, mnoge od njih su žudele za nečim lepšim, boljim, raskošnijim od onog što su imale u roditeljskom domu.

"Kriza srednjih godina kod muškaraca može biti dramatična, posebano što njihova polna moć tada počinje da opada, pa im je potrebno dodatno uzbudjenje da bi potvrdili svoju muškost. Onima koji su u medjuvremenu stekli bogatstvo, moć ili društveni ugled, apetiti naglo rastu, pa žele više novca, bolja kola, mladju ženu pored sebe. Lepa i mlada ljubavnica je trofej kojim se oni diče pred drugarima. Nešto kao statusni simbol", objašnjava Marković-Žigić.
citiraj
verka bg

15:17:23 05/01/2010

- brodarnetovac
ukupno poruka: 18

citat
Pedofilija ima definiciju, i nedopustivo je da je bilo ko od nas definiše iz "nekog svog ugla".
Pedofilija je polna perverzija prema deci. Dakle, medicina jasno definishe ko su DECA. Ne brkajmo razliku u godinama izmedju dve zrele osobe.
Pedofilichari su uglavnom intelektualno normalne osobe, ali je disfunkcija u njihovom interpersonalnom odnosu sa odraslima, shto psihijatrija oznachava kao "patologiju". Obzirom na tako jasnu izdefinisanost, bilo kakav lichni stav mislim da ne bi mnogo doprineo rasvetljavanju ove bolesti.

Mislim da si skroz promasio temu... ovde nije rec o nasilnoj ljubavi vec o zaljubljenosti dvoje bez obzira na godine... dali si mozda cuo za Lazu Kostica i Lenku Dundjerski... jel znas koliko je ko od njih imao godina kad je buknula medjusobna ljubav... on 54 a ona ni 18... jeli to pedofilija???? Vidis, zahvaljujuci toj i takvim ljubavima koje je njihova sredina osudjivala, dobili smo SANTA MARIJA DELA SALUTE, NOC SKUPLJA VIJEKA, jednog Jesenjina... i mogla bih ti nabrajati do jutra. Ljubav ako je iskrena i cista, ne gleda ni godine ni vreme, ni veru, ni boju... ama bas nista!!!!Glupak i njegova lova obicno pobede na izborima.citiraj
verka bg

15:22:43 05/01/2010

- brodarnetovac
ukupno poruka: 18

ma ljubim vas ja tako ...sitno filozofski nadarene... a gde je LJUBAV... I PRICA O LJUBAVI...
Glupak i njegova lova obicno pobede na izborima.citiraj
Prethodna Strana - Sledeća Strana Prva Strana  Prethodna Strana ...1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sledeća Strana  Zadnja Strana  
Članarina
Registruj se
Zaboravljena lozinka

Counter Strike 1.6
cs.brodarevo.net:27015
Trenutno igrača: 1

Google pretraga

Novi članovi
konkord
pic
damina
slavisko
grabežljivac

Vesti iz SCG
Ostalo...

Vesti iz Sveta
Ostalo...

Sport
Ostalo...

brodarevo.net (c) 2005 // stranica generisana za 0.074 sekundi
Brodarevo NET Radio