brodarevo
 
Početna Strana
Novosti
Sport
Zabava
Diskusije
Cafe SAFFARI
NET Radio
 
Video Zapisi
Geografija
Istorija
Ustanove
 
Filmska Arhiva
Muzička Arhiva
 
Brodarnetovci
Administracija
 
Brodarnetovci online: 5 (1)

Da li mislite da sadašnji odbor Letnje Lige dobro radi svoj posao?

- DA
- NE
- Ne zanima me

Diagram rezultata glasanja  
DA ( 820 ) - NE ( 347 ) - Ne zanima me ( 518 )

Sveže sa foruma:

17/01 01:07 » Amel odgovara na temu Posle duzeg vremena poceo je ponovo nivi-stari Radio
21/02 21:50 » back4ever odgovara na temu Vip na 3 Dana
28/01 14:06 » alen odgovara na temu ribolovci
22/11 20:49 » dezurniljubavnk odgovara na temu STA ZENE OCEKUJU OD MUSKARACA - GEST PAZNJE OBARA S NOGU
22/11 20:47 » dezurniljubavnk odgovara na temu LJUBAV 50 %50 KAKO SE OSJECATE POSLE TAKVE IZJAVE PARTNERA
20/11 21:59 » Jez odgovara na temu O.O letnje lige pocinje sa radom
11/09 16:13 » Sany odgovara na temu Stihovi
25/06 20:32 » Lejla22 odgovara na temu Sta trenutno slusate?
20/06 04:37 » Amel odgovara na temu STA POSLE PREVARE?
24/05 17:16 » ponjava odgovara na temu NOVI UPLOADI

06/07 03:24 » VIDEO BRDAR EDO - Bio sam na sve spreman ***(NOVO)***
05/06 01:58 » VIDEO Brdar Edo NOVO 2011 !!!
07/04 15:23 » VIDEO Kobe Bryant tajno uci srpski
     ...više

 


Festivali adut SrbijeKategorija: ZLATIBOR
Letnji muzički festivali u Srbiji, koji su postali poznati u Evropi, glavni su adut Srbije u privlačenju turista. U okviru kampanje "Zvuci leta u Srbiji" snimljen je i spot koji će se emitovati u centru Londona više od 70 puta dnevno.

Turizam Srbije, ove godine promociju zasniva na letnjim muzičkim festivalima koji su već postali poznati u Evropi i koji nam i dovode najveći broj stranih turista.

Kampanja, "Zvuci leta u Srbiji", nastavlja se u zemlji i u inostranstvu. Posebna pažnja usmerena je na britanskom tržištu jer statistički podaci govore da su na Egzitu i u Guči najbrojniji turisti baš iz ove zemlje.

Snimljen je i spot koji će se u centru Londona do kraja avgusta emitovati 70 puta dnevno.

Spotom se promovišu Egzit, Guča, Nišvil i Birfest, a Britance pozivaju da posete jedan ili možda sva četiri festivala.

Istovremeno u Srbiji, u Studentskom gradu krenula je kampanja, Srbija, moja zemlja, moje putovanje.

Cilj joj je da zainteresuje ovdašnje mlade da putuju Srbijom i u ... više 
Komentara: (0)05/06/2011
 
EPS planira novu "Bistricu"Kategorija: ZLATIBOR
Brodarevo Clanak Pored revitalizacije postojeće, EPS planira gradnju nove reverzibilne hidroelektrane "Bistrica". Postoji interesovanje stranih investitora, a projekat je vredan pola milijarde evra.

Predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aca Marković izjavio je da ta kompanija planira izgradnju nove reverzibilne hidroelektrane "Bistrica", za koju postoji interesovanje investitora iz Norveške, Nemačke i Kine.

Planirana revitalizacija postojeće HE "Bistrica"Marković je, u izjavi novinarima na Zlatiboru na savetovanju "CIGRE Srbija", istakao da je procenjena vrednost projekta oko 500 miliona evra, a deo sredstava mogao bi da obezbedi EPS.

Prema njegovim rečima, radilo bi se o modernoj elektrani snage četiri puta 170 megavata, pri čemu bi dva agregata bila sa promenljivom snagom, a dva sa fiksnom.

"To je stvar za koju mi smatramo da je izgledna, ona je u ovogodišnjem planu, ovih dana se završava studija izvodljivosti koju radi 'Energoprojekt'", rekao je Marković i dodao da izgrad ... više 
Komentara: (0)05/06/2011
 
U planu hidroelektrana "Bistrica"Kategorija: ZLATIBOR
Brodarevo Clanak EPS planira gradnju reverzibilne hidroelektrane "Bistrica". Postoji interesovanje stranih investitora, a projekat je vredan pola milijarde evra.

Predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aca Marković izjavio je da ta kompanija planira izgradnju nove reverzibilne hidroelektrane "Bistrica", za koju postoji interesovanje investitora iz Norveške, Nemačke i Kine.

Hidroelektrana "Bistrica"Marković je, u izjavi novinarima na Zlatiboru na savetovanju "CIGRE Srbija", istakao da je procenjena vrednost projekta oko 500 miliona evra, a deo sredstava mogao bi da obezbedi EPS.

Prema njegovim rečima, radilo bi se o modernoj elektrani snage četiri puta 170 megavata, pri čemu bi dva agregata bila sa promenljivom snagom, a dva sa fiksnom.

"To je stvar za koju mi smatramo da je izgledna, ona je u ovogodišnjem planu, ovih dana se završava studija izvodljivosti koju radi 'Energoprojekt'", rekao je Marković i dodao da izgradnja te hidroelektrane otvara mogućnosti i za razvoj vetroele ... više 
Komentara: (0)05/06/2011
 
U finalu dve najbolje ekipeKategorija: PRIBOJ
Brodarevo Clanak " U finale turnira Evrolige plasirale su se dve najbolje ekipe", izjavili reprezentativci Srbije u redovima italijanskog Pro Reka, Filip Filipović i Slobodan Nikić.

Oba asa istakla su da im je drago što je njihov nekadašnji klub Partizan uspeo da izbori plasman u finale, ali se nadaju da će Pro Reko uspeti da odbrani titulu šampiona Evrope.

"Uvek kada igram protiv Partizana imam posebne emocije. Prošle godine sam uspeo da prevaziđem tremu. Ne bih imao ništa protiv da i sada imam sličan učinak kao i u maju 2010. u Napulju", istakao je Filipović, koji je u polufinalnom okršaju prošle sezone presudio "crno-belima".

On je podsetio da su uoči fajnal-fora svi očekivali da će se za pehar boriti Pro Reko i Partizan i dodao da je najveći adut Đenovljana "duža klupa".

"Igramo utakmice sa svih 13 igrača što može da nam pomogne u iscrpljujućoj borbi sa Partizanom. Protiv Budve smo od samog početka bili u vođstvu, što nam je omogućilo da u finišu smanjimo ritam i čuvamo snagu za finale", na ... više 
Komentara: (0)04/06/2011
 
Srbi protiv novog naziva trga u Novom PazaruKategorija: NOVI PAZAR
Brodarevo Clanak NOVI PAZAR -

Srpska radikalna stranka zatražila je u Novom Pazaru od Vlade Srbije i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da poništi odluku novopazarske skupštine kojom je centralni gradski trg nazvan Isa-beg Isaković.

Odluka o nazivu trga u Novom Pazaru, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, doneta je zahvaljujući jedinstvu opozicione koalicije okupljene oko Stranke za demokratsku akciju Sulejmana Ugljanina i vladajuće koalicije okupljenje oko Sandžačke demokratske partije čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Glasanju, međutim, nisu prisustvovali predstavnici Srba, stranaka koje ujedinjene u koaliciji Jedinstvena srpska lista podržavaju vlast u Novom Pazaru.

Radikali su podsetili da su odbornici Jedinstvene srpske liste napustili skupštinsko zasedanje kada se raspravljalo o ovom predlogu i smatraju da je ovaj predlog "antisrpski" i da sa tim nazivom "trg nikada ne može biti zajednički za sve žitelje Novog Pazara".

"Spremni smo bili da podržimo bilo koji drugi predlog ko ... više 
Komentara: (0)02/06/2011
 
I Sandžak za kacelariju u BriseluKategorija: NOVI PAZAR
Brodarevo Clanak NOVI PAZAR -

Predsednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić je pokrenuo inicijativu da Novi Pazar otvori kanelariju u Briselu, poput Vojvodine, Niša i Kragujevca.

“Nadamoo se da će ovu inicijativu da podrže i drugi politički faktori u Sandžaku i u Srbiji. Ne vidimo ništa loše u tome osim da i nama u Sandžaku bude bolje”, rekao je Murić. “Na ovaj način bi bili bliži predpristupnim fondovima Evropske unije, bili bi na izvoru informacija i bili bi bolje upoznati sa projektima koji mogu da se finansiraju od strane Evrope”, smatra Murić čija stranka participira u gradskoj vlasti Novog Pazara.

Prema njegovim rečima, kancelarija u Briselu bi mogla i stimulisati izvoz ovdašnjih proizvođača džinsa, nameštaja i obuće. “Takvu kancelariju ima Vojvodina, indirektno gradovi Kragujevac i Niš te ne vidimo zašto ovakvu kancelariju ne bi imao Novi Pazar, obzirom da je Sandžak po ekonomskim pokazateljima na začelju u Republici”, kaže Fevzija Murić. “Trebao bi nam finansijski zamajac kako bi se mogl ... više 
Komentara: (0)02/06/2011
 
Devetoro povređenih u sudaru kod Bijelog PoljaKategorija: PRIJEPOLJE
Brodarevo Clanak PODGORICA -

Dva lica su teže, a sedam lakše povređena u sudaru putničkog autobusa podgoričkih tablica i šlepera kojim je upravljao Prijepoljac Elvis Ćosović (21).

U udesu koji se dogodio sinoć u mestu Slijepač kod Bijelog Polja teže su povređeni Srđan Mašanović (37) iz Bara i Roza Ljumezi (49) iz Kotora, dok su lakše povrede zadobili Danijela Pajić (29) iz Niša, Miroslava Rakočević (53) i Radosav Kićović (58) iz Podgorice i Kosara Himić (70) iz Kruševca.

Lakše su povređeni vozač i suvozač autobusa u kojem su se nalazili povređeni putnici Kadrija Neljković (57) i Miodrag Kovačević (49) iz Podgorice i vozač šlepera Ćosović.

Do udesa je došlo kada su se sudarili autobus “Podgorica ekspres” i šlepera “Skanija” (PP 01 DW) iz Prijepolja.

Mašanović i Ljumezijeva su nakon ukazane pomoći u bjelopoljskoj bolnici prebačeni u podgorički Klinički centar.

Doktor Milivoje Stijović kazao je da oni nisu u životnoj opasnosti. On je rekao da su ostali povređeni zbrinuti u bjelopoljskoj bolnici ... više 
Komentara: (0)31/05/2011
 
Vremeplov (31. maj 2011.)Kategorija: PLJEVLJA
Brodarevo Clanak Jozef Hajdn, austrijski kompozitor, umro na današnji dan 1809. godine. Iste godine odigrala se jedna od presudnih bitaka Prvog srpskog ustanka, na Čegru. Prva fudbalska utakmica u Beogradu odigrana je u Donjem gradu, kraj Kule Nebojša, 1896. godine.

Austrijski kompozitor Franc Jozef Hajdn umro je u Beču na današnji dan 1809. godine. Bio je predstavnik "bečkih klasičara". Hajdn je tri decenije bio kapelmajstor na dvoru mađarskih grofova Esterhazi. Inspiraciju je nalazio u austrijskom, francuskom, nemačkom i ruskom folkloru. Napisao je više od sto simfonija, komponovao je gudačke kvartete, klavirske sonate, crkvenu muziku, a prema njegovom "Carskom kvartetu" nastala je himna Austrije.

Istog dana, iste godine u Srbiji se odigrala jedna od presudnih bitaka Prvog srpskog ustanka, Bitka na Čegru. U bici se junaštvom istakao resavski vojvoda Stevan Sinđelić. Ne mogavši da pobedi brojno jače turske snage koje su oslabile srpske položaje i prodrle u šanac, Sinđelić je pucao iz kubure u po ... više 
Komentara: (0)31/05/2011
 
Osuđene vehabije u Novom PazaruKategorija: NOVI PAZAR
Brodarevo Clanak Dvojica vehabija, koji su pre pet godina sprečili koncert "Balkanike" u Novom Pazaru, osuđeni na po godinu i pet meseci zatvora. Na suđenju negirali krivicu i rekli da priznaju samo zakone Alaha.

Sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru Vesna Luković osudila je na godinu i pet meseci zatvora dvojicu okrivljenih za nasilničko ponašanje i incident zbog kojeg je pre pet godina bio otkazan koncert grupe "Balkanika" u tom gradu.

Sud u Novom PazaruOkrivljeni Senad Ramović i Fuad Hodžić sa još nekoliko istomišljenika pobacali su sa bine u centru Novog Pazara instrumente i ostalu opremu grupe "Balkanika".

Ramović i Hodžić, koji se već nalaze u zatvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela, imaju pravo žalbe na tu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Oni su ranije na glavnom pretresu negirali krivicu i nasilničko ponašanje, navodeći da ne priznaju sud i da ih ne zanimaju ljudski zakoni, osim Alahovog.

Optuženi su javnosti poznati kao vehabije, dok se oni deklarišu kao sledbenic ... više 
Komentara: (0)30/05/2011
 
Osuđenje vehabije u Novom PazaruKategorija: NOVI PAZAR
Brodarevo Clanak Dvojica vehabija, koji su pre pet godina sprečili koncert "Balkanike" u Novom Pazaru, osuđeni na po godinu i pet meseci zatvora. Na suđenju negirali krivicu i rekli da priznaju samo zakone Alaha.

Sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru Vesna Luković osudila je na godinu i pet meseci zatvora dvojicu okrivljenih za nasilničko ponašanje i incident zbog kojeg je pre pet godina bio otkazan koncert grupe "Balkanika" u tom gradu.

Sud u Novom PazaruOkrivljeni Senad Ramović i Fuad Hodžić sa još nekoliko istomišljenika pobacali su sa bine u centru Novog Pazara instrumente i ostalu opremu grupe "Balkanika".

Ramović i Hodžić, koji se već nalaze u zatvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela, imaju pravo žalbe na tu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Oni su ranije na glavnom pretresu negirali krivicu i nasilničko ponašanje, navodeći da ne priznaju sud i da ih ne zanimaju ljudski zakoni, osim Alahovog.

Optuženi su javnosti poznati kao vehabije, dok se oni deklarišu kao sledbenic ... više 
Komentara: (0)30/05/2011
 
Zatvor zbog sprečavanja koncerta "Balkanike"Kategorija: NOVI PAZAR
Brodarevo Clanak NOVI PAZAR -

Sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru Vesna Luković osudila je danas na godinu i pet meseci zatvora dvojicu okrivljenih za nasilničko ponašanje i incident zbog kojeg je pre pet godina bio otkazan koncert grupe "Balkanika" u tom gradu.

Okrivljeni Senad Ramović i Fuad Hodžić sa još nekoliko istomišljenika pobacali su sa bine u centru Novog Pazara instrumente i ostalu opremu grupe "Balkanika". Ramović i Hodžić, koji se već nalaze u zatvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela, imaju pravo žalbe na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana. Oni su ranije na glavnom pretresu negirali krivicu i nasilničko ponašanje, navodeći da ne priznaju sud i da ih ne zanimaju ljudski zakoni, osim Alahovog. Optuženi su javnosti poznati kao "vehabije", dok se oni deklarišu kao sledbenici učenja Muhameda ibn Abdul Vehaba i prepoznatljivi su po karakterističnim bradama i skraćenim nogavicama pantalona. Neodržani koncert "Balkanike" su juna 2006. organizovali opština Novi Pazar ... više 
Komentara: (0)30/05/2011
 
Patrijarh osveštao crkvu kod PljevaljaKategorija: PLJEVLJA
Brodarevo Clanak Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh
Irinej osveštao je novoizgrađenu crkvu u naselju Guke kod Pljevalja. Suština vere je u tome da se prenese ljubav prema svima i svakome, rekao je patrijarh Irinej.

Patrijarh srpski Irinej osveštao je novoizgrađeni hram posvećen Svetom Georgiju u naselju Guke, kod Pljevalja, nakon čega je služio svetu liturgiju uz učešće arhijereja i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Osveštanju hrama i liturgiji, pored velikog broja vernika, prisutvovali su predstavnici Islamske zajednice Srbije, ministar poljoprivrede Crne Gore Tarzan Milošević i lokalni čelnici.

Patrijarh Irinej je u poruci istakao da je suština vere u tome da se prenese ljubav prema svima i svakome, bez obzira na njegovu nacionanu pripadnost, boju kože i kulturi.

Novi hram u Pljevaljima će biti izvor milosti i riznica blagodeti Božje za sve one koji u njega s ljubavlju budu ulazili, rekao je patrijarh Irinej. "Svi mi smo narod Božji i nosimo lik, obraz Božji", rekao je patrijarh ... više 
Komentara: (0)29/05/2011
 
Patrijarh u manastiru MileševaKategorija: PRIJEPOLJE
Brodarevo Clanak Osveštavajući konak u manastiru Mileševa kod Prijepolja, patrijarh srpski Irinej rekao da je završena višedecenijska obnova manastira u kome su učestvovali ne samo građani pravoslavne, već i islamske veroispovesti.

Patrijarh srpski Irinej rekao je u manastiru Mileševa, nakon što je osveštao novi konak, da je ohrabren verom koju je video i da je posebno radostan što svečanosti pored pravoslavaca prisustvuju i "braća muslimani".

Ohrabruju vaša vera i ljubav prema svetinjama, koju pokazujete kroz njihovu obnovu, rekao je patrijarh Irinej, koji je u manastiru Mileševa, gde je grobno mesto Svetog Save, upalio sveću za napredak srpskog naroda.

Patrijarh je naglasio da je manastir pre nekoliko godina bio takoreći u ruševinama, a sada blista u lepoti. "To svedoči da živi vera u ovom narodu - svetosavska, jevanđeoska", rekao je Irinej.

"Posebno me raduje što pored pravoslavnih vernika ovde vidim i našu braću muslimane. Vidim reis-ul-ulemu Zilkića, dobrog čoveka koji želi dobro svom i n ... više 
Komentara: (0)28/05/2011
 
Patrijarh osveštao manastir MileševaKategorija: PRIJEPOLJE
Brodarevo Clanak Osveštavajući konak u manastiru Mileševa kod Prijepolja, patrijarh srpski Irinej rekao da je završena višedecenijska obnova manastira u kome su učestvovali ne samo građani pravoslavne, već i islamske veroispovesti.

Patrijarh srpski Irinej rekao je u manastiru Mileševa, nakon što je osveštao novi konak, da je ohrabren verom koju je video i da je posebno radostan što svečanosti pored pravoslavaca prisustvuju i "braća muslimani".

Ohrabruju vaša vera i ljubav prema svetinjama, koju pokazujete kroz njihovu obnovu, rekao je patrijarh Irinej, koji je u manastiru Mileševa, gde je grobno mesto Svetog Save, upalio sveću za napredak srpskog naroda.

Patrijarh je naglasio da je manastir pre nekoliko godina bio takoreći u ruševinama, a sada blista u lepoti. "To svedoči da živi vera u ovom narodu - svetosavska, jevanđeoska", rekao je Irinej.

"Posebno me raduje što pored pravoslavnih vernika ovde vidim i našu braću muslimane. Vidim reis-ul-ulemu Zilkića, dobrog čoveka koji želi dobro svom i n ... više 
Komentara: (0)28/05/2011
 
Novi Sad pomaže Novi PazarKategorija: NOVI PAZAR
NOVI SAD -

Kako bi pomogao građanima Novog Pazara koji su zadesile poplave, Grad Novi Sad obezbedio je pomoć u osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu iz robnih rezervi u vrednosti od dva miliona i 284 hiljade dinara.

Humanitarna pošiljka će stići večeras, a građanima Novog Pazara biće dodeljena sutra.

 

 

podeli vest sa prijateljima:
Komentara: (0)27/05/2011
 
Hapšenje poreskih inspektoraKategorija: PRIJEPOLJE
Brodarevo Clanak Zbog primanja mita, uhapšena dvojica inspektor terenske kontrole Poreske uprave u Novoj Varoši. Krivična prijava podneta i protiv vlasnika jednog preduzeća u tom gradu.

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsila inspektore terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave, filijala Nova Varoš, Rajka Popovića i Vučka Kopitića, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, saopštio je danas MUP.

Rajko Popović i Vučko KopitićKrivičnom prijavom biće obuhvaćen i vlasnik i odgovorno lice radnje STR ''Dunja'' Sjenica i preduzeća ''Eur pro invest'' d.o.o. Sjenica Emin Koštrebić (36).

Osumnjičeni inspektori su od 1. januara 2008. do 1. decembra 2009, u cilju povraćaja PDV-a, u više navrata za Koštrebića pribavljali fiktivne račune o navodno izvršenim građevinskim radovima prilikom izgradnje njegove benzinske stanice u Sjenici, u ukupnom iznosu od 38.092.206 dinara.

Po izvrše ... više 
Komentara: (0)27/05/2011
 
Uhapšen inspektor Poreske upraveKategorija: PRIJEPOLJE
Brodarevo Clanak BEOGRAD -

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsila inspektora terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave, filijala Nova Varoš Rajka Popovića (48) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, saopštio je danas MUP.

Krivičnom prijavom za krivična dela primanja mita, zloupotreba službenog položaja, davanja mita i falsifikovanje službene isprave biće obuhvaćeni i inspektor terenske kontrole Ministarstva finansija, Poreske uprave (PU), filijala Nova Varoš, Vučko Kopitić (53) i vlasnik i odgovorno lice radnje STR "Dunja" Sjenica i preduzeća "Eur pro invest" d.o.o. Sjenica Emin Koštrebić (36). Osumnjičeni Popović je od 1. januara 2008. do 1. decembra 2009. u cilju povraćaja PDV u više navrata za Koštrebića pribavljao fiktivne račune o navodno izvršenim građevinskim radovima prilikom izgradnje njegove benzinske stanice u Sjenici u ukupnom iznosu od 38.092.206 dinara. ... više 
Komentara: (0)27/05/2011
 
Radnički pobedio Hemofarm, FMP zasluženo do majstoriceKategorija: PRIBOJ
KRAGUJEVAC -

Košarkaši Radničkog pobedili su večeras kao domaćin u Kragujevcu ekipu vršački Hemofarm sa 81:80 (14:24, 26:18, 12:16, 29:22) i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej ofa Superlige Srbije.

Odlučujući meč za plasman u finale igraće se u subotu u Vršcu.

Pitanje pobednika rešeno penal završnicom

Ekipu Radničkog večeras je predvodio Stiven Marković sa 26 poena, devet skokova i četiri asistencije. Majk Li je dodao 15, uz takođe devet skokova i četiri asistencije, a Raško Miletić 13 poena.

Najefikasniji igrač u ekipi Hemofarma bio je Miljan Pavković sa 20 poena i osam asistencija, dok je Boris Savović ubacio 15, a Bojan Krstović 14 poena.

Prvi duel ova dva tima u polufinalu Superlige, 24. maja, takođe je bio neizvestan pošto je Hemofarm na svom terenu u Vršcu slavio posle produžetka, iako je Radnički vodio veći deo meča.

Vrščani su večeras dobro počeli meč i prvu četvrtinu dobili sa deset poena prednosti - 24:14, ali je u drugoj deonici Radnički pojačao tempo ... više 
Komentara: (0)26/05/2011
 
Optužnica i biografija Ratka MladićaKategorija: ZLATIBOR
Brodarevo Clanak NOVI SAD -

Ratko Mladić, general i komandant Vojske Republike Srpske od 1992. do 1996. godine, i do danas najveća prepreka Srbiji u procesu evrointegracija, optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

Istražni sudija Odeljenja beogradskog Višeg suda za ratne zločine prekinuo je večeras saslušanje haškog optuženika Ratka Mladića zbog teškog psihofizičkog stanja uhapšenog, izjavio je njegov advokat Miloš Šaljić.

Haški begunac Ratko Mladić je rano jutros uhapšen, saopštio je predsednik Srbije Boris Tadić. Prema nezvaničnim informacijama Mladić je uhapšen u selu Lazarevo kod Zrenjanina, a krio se pod imenom Milorad Komadić.

Na listi Mladićevih zločina su, prema optužnici Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, genocid, progoni, istrebljenje i ubistva, deportacija i nečovečna dela, terorisanje civila, okrutno postupanje, napadi na civile, uzimanje talaca...

Opt ... više 
Komentara: (0)26/05/2011
 
Ratku Mladiću utvrđen identitet u Specijalnom suduKategorija: ZLATIBOR
Brodarevo Clanak BEOGRAD -

Bivši vojni lider bosanskih Srba i haški optuženik Ratko Mladić sproveden je danas popodne u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Saslušanje Mladića još nije počelo jer se čeka da stigne tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji će helikopterom doleteti sa Briona, izjavio je novinarima ispred Specijalnog suda zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Sud utvrdio identitet Ratka Mladića

On je dodao da je sud utvrdio identitet Ratka Mladića i da ga je pregledao lekar.

Vekarić nije hteo da odgovori novinarima kako Mladić sada izgleda čak ni da podseti koliko ima godina.

Šef nacionalnog komiteta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić rekao je RTS-u da je Mladić bio "veoma bled", što ukazuje na to da nije mnogo izlazio, odnosno da se dugo skrivao.

Mladić se nalazi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda sa svojim advokatom Milošem Šaljićem.

 

Zgrada Specijalnog suda u koju je doveden Ratko Mladić

 

Vukčević dolazi sa Briona gde je juče otputovao na regi ... više 
Komentara: (0)26/05/2011


Prethodna Strana - Sledeća Strana Prva Strana  Prethodna Strana ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ...  Sledeća Strana  Zadnja Strana  
Članarina
Registruj se
Zaboravljena lozinka

Counter Strike 1.6
cs.brodarevo.net:27015
Trenutno igrača: 1

Reklame sponzora

Google pretraga

Novi članovi
konkord
pic
damina
slavisko
grabežljivac

Vesti iz SCG
Ostalo...

Vesti iz Sveta
Ostalo...

Sport
Ostalo...

brodarevo.net (c) 2005 // stranica generisana za 0.342 sekundi
Brodarevo NET Radio